Glavni meni


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/inkluzivnipokret/inkluzivnipokret.org/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Prijava

Street pARTy 3

Od 10. do 18. marta 2012. godine, u Makedoniji, Strugi je pod organizacijom Centre For Rural Development-SEE održan treći po redu projekat na temu street art-a. Ove godine, na seminaru je učestvovalo 10 zemalja sa po pet predstavnika: Grčka, Rumunija, Slovačka, Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Moldavija, Rusija, Turska I Srbija.

 

Glavni cilj seminara je bio upoznavanje sa street art-om i njegovo predstavljanje kao nacin za izražavanje misli i osećanja na nekonvencionalan način, uz uvođenje urbane sredine u ruralnu sredinu, kakva je Struga. Učesnici su imali priliku da kroz kreativan rad, zabavu I druženje nauče nove tehnike street art-a, međusobno razmene iskustva, mišljenja I stavove koje zastupaju u svakodnevnom životu.

 

Podelom na 5 različitih oblasti (ples, muzika, mozaik, grafiti I žongliranje) svaki od učesnika je imao mogućnost da izabere pravac koji mu najviše odgovara, da nauči osnove svih obuhvaćenih tema I doprinese svojim učešćem, pozitivnim pristupom i željom za učenjem.

 

Jedan od bitnih delova seminara su svakako bile I interkulturne večeri, na kojima smo imali priliku da se upoznamo sa kulturom, običajima, muzikom, hranom i pićem svake od zemalja učesnica. Ovo je znatno doprinelo prevazilaženju barijera između ljudi sa različitih podneblja I boljem međusobnom upoznavanju.


Sam kraj projekta je obeležila vesela i radna atmosfera predstavljena finalne večeri kada je svaki tim imao priliku da pokaže koliko je napredovao za vreme trajanja razmene.

Pored radionica imali smo priliku da provedemo dovoljno vremena jedni sa drugima, da sklopimo nova poznanstva koja će nam svakako pomoći u upoznavanju nas samih i doprineti daljoj izgradnji sopstvenih ličnosti.

Web development & Logo design by Dragan Filipović